Összetevők

Itt olvashat bővebben termékeink alapanyagairól.

Egészség mindenkinek jár!

Ingyenes kiszállítás:

30.000 Forintnál
Ft
30.000 Ft

Vörösáfonya

A jellegzetes, pikáns ízű nagybogyós áfonyából gyakran készítenek szószt vagy lekvár. E gyümölcsről régóta köztudott, hogy a húgyúti rendszer természetes gyógyszere, amelynek fertőzései különösen a nőket érintik.
Ez az áfonyafajta régóta használatos a gyógyászatban és a konyhában egyaránt. Angol neve a cranberry. A növényt gyógyhatása miatt Észak-Amerika minden részén termesztik. A hagyomány szerint régen az áfonyabogyókat összezúzták, és sebek, illetve duzzanatok kezelésére használták; de alkalmankéntmég a C-vitamin-hiány miatt fellépő, ínyvérzéssel járó skorbut kezelésére is.
Az orvostudomány újabban a húgyúti rendszer bakteriális megelőzésében és kezelésében játszott szerepét vizsgálja.
  • áfonya fogyasztása közben egy hippursav nevű anyag termelődik a szervezetben, amelyről bebizonyosodott, hogy erős antibakteriális hatúsa van a húgyúti rendszerben
  • gátolja  a fertőzést okozó baktériumok szaporodását
  • a gyümölcs megakadályozza a baktériumok tapadását a húgyúti rendszer falának sejtjeihez
  • kedvezőtlen környezetet teremt a kórokozók számára, ezáltal csökken a fertőzés veszélye
  • a vörösáfonya szagtalanítja a vizeletet, tehát nagyon ajánlott a fogyasztása mindazok számára, akik inkontinenciában szenvednek
  • magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően az áfonya természetes vitaminforrás is
A tudósok mára megerősítették a vörösáfonya jótékony hatását a húgyúti rendszer fertőzéseinek megelőzésében és gyógyításában. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a vörösáfonya napi fogyasztása lényegesen csökkenti az ilyen jellegű fertőzések kiújulását.
A nőknél a húgyúti fertőzések veszélye tízszer akkora, mint a férfiaknál. A 20-40 éves nők 25-35%-ának legalább egyszer volt ilyen fertőzése. Persze a férfiaknak sem árt a cranberry fogyasztása.
A nagybogyós áfonya ezenkívül csökkenti a húgyúti rendszer betegségeinek időtartamát: csillapítja a betegséggel járó fájdalmat, égető érzést, viszketést és egyéb tüneteket.
© 2014. Vitaminpontok Kft. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329
Design & programming:
&