Összetevők

Itt olvashat bővebben termékeink alapanyagairól.

Egészség mindenkinek jár!

Ingyenes kiszállítás:

30.000 Forintnál
Ft
30.000 Ft

L-karnitin

Az l-karnitin az emberi szervezetben többlépcsős folyamatban, aminosavak, vitaminok és vas közreműködésével képződik.
Az l-karnitin egy olyan természetes anyag, amely az állati és a növényi eredetű táplálékokban, valamint szervezetünkben egyaránt megtalálható. Az emberi szervezet körülbelül 20-25 gramm l-karnitint tartalmaz, melyet bioszintézissel állít elő.
A táplálékok közül az állati eredetűek tartalmazzák nagyobb mennyiségben, ezen belül is a vörös húsok. L-karnitin tartalmuk 210 és 300 mg/kg hús érték között változnak. A fehér húsoké pedig, 100mg/kg érték körül van. A növényi eredetű táplálékok viszont 0 és max. 30mg/kg értékben tartalmaznak l-karnitint.
Az emberi szervezet napi szükséglete 250-400 mg között mozog. Mivel szervezetünk ennek csak töredékét, mintegy 10%-át képes előállítani, fontos hogy a többit táplálékkal, vagy táplálék-kiegészítőkkel pótoljuk.
Fogyasztása veszélytelen, mert nem raktározódik el, hanem a felesleg kiürül a szervezetből.
Ezért van szükségünk rendszeres l-karnitin fogyasztásra:
  • növeli a fizikai teljesítményt
  • fokozza az izmok erőnlétét
  • jelentősen növeli a sejtek zsíranyagcseréjét, tehát csökkenti a testzsír mennyiséget
  • segíti az egészséges szívműködést, erősíti szívizmot
  • késlelteti a sejtek öregedési folyamatát
  • férfiaknál termékenységet fokozó hatással rendelkezik
Az l-karnitin fokozott bevitele szükséges vegetariánus életmódnál (növényi eredetű táplálékban kevesebb van), kisgyermek korban, mert termelése csak 15 éves kor körül kezdődik.
Fogyókúrázók előszeretettel fogyasztanak l-karnitint. Azért lényeges tápanyag számukra, mert nagyon hamar megnöveli az energiaszintet, és ezzel erőt ad az edzésekhez, így még hatékonyabb lesz a diétájuk. Aki fogyni szeretne, mindenképpen érdemes odafigyelnie a rendszeres l-karnitin pótlásra, és edzés előtt elfogyasztani belőle 1000-2500 mg-ot.
© 2014. Vitaminpontok Kft. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329
Design & programming:
&