K2-vitamin
A K-vitamint az orvosok már régóta használják. Elősegít a véralvadást, újszülötteknél megelőzi a vérzéseket. A K-vitamin segít az erős csontok felépítésében, és hasznos lehet a csontritkulás megelőzésében is.
Zsíroldékony vitamin, a K-vitaminoknak három fajtája ismert. A K1– és a K2-vitamint a bélbaktériumok állítják elő, a K3-vitamin gyári szintetikus termék.
- segít megakadályozni a belső vérzéseket
- mérsékli a túlzott menstruációs vérveszteséget
- elősegíti a megfelelő véralvadást
- szabályozza a kalcium – anyagcsere folyamatot, úgy, hogy a kalciumot a megfelelő helyre szállítja (csontok), és megakadályozza a nem megfelelő helyeken való lerakódását
- támogatja a szív egészségét
- hozzájárulhat az érrendszer egészségéhez is
- segít a csontok egészségének megőrzésében
- a kardiovaszkuláris rendszer (szív- és érrendszer) egészségesen tartásában is van szerepe
Természetes forrásai:
lucerna, tojássárgája, natto, szójaolaj, halmájolajok