Összetevők

Itt olvashat bővebben termékeink alapanyagairól.

Egészség mindenkinek jár!

Ingyenes kiszállítás:

30.000 Forintnál
Ft
30.000 Ft

Fahéj kéreg por

Cinnamomum cassia fűszernövény, közismert nevén fahéj, számos étel és édesség ízesítője. A fahéj tulajdonképpen egy Kelet-Ázsiában honos, babérfélékhez tartozó fa szárított kérge, amelyet néha darabos formában, de leginkább porítva árulnak a boltokban.
Amellett, hogy finom, sokféle egészségügyi probléma kezelésére alkalmas:
  • régóta alkalmazzák emésztési problémák,
  • étvágyvesztés,
  • fertőzések,
  • szájban képződött gyulladások,
  • megfázás kezelésére.
A fentieken kívül létezik egy olyan hatása, ami miatt rengetegen fogyasztják. Ez pedig nem más, mint a vércukorszintet csökkentő hatása.
A fahéjnak több hatóanyaga van, de a vércukorszintet vizsgáló kutatások ezek közül csak egyre összpontosítanak. A fahéj vércukorszintre ható aktív összetevője egy vízoldható polifenol molekula, amit MHCP-nek (methylhydroxy-chalcone-polymer) neveznek. Úgy tűnik, hogy az MHCP képes az inzulin hatását utánozni, aktiválni annak sejtfelszínen található receptorát, és szinergista módon együttműködni a hasnyálmirigy vércukorcsökkentő tulajdonságú hormonjával.
A II. típusú cukorbetegségről azt kell tudni, hogy a betegek testében a sejtek (zsírsejtek) elvesztik inzulin szenzitivitásukat (érzékenységüket), ami magas vércukorszinttel, inzulin túltermeléssel, majd a hasnyálmirigy kimerülésével idővel inzulinhiánnyal jár. A betegség kialakulását általában elhízás előzi meg, az inzulinérzékenység elvesztésével kialakuló magas vércukorszint pedig hosszú távon az erek, az idegek, így a szem, a vesék és más szervek károsodásával jár. Gyakori következmény az impotencia is.
A kutatásban 60, II. típusú cukorbetegségben szenvedő embert vizsgáltak, 30 férfit és 30 nőt (kor 52.2+/-6.32 év), akiket véletlenszerűen hat csoportba osztottak be. Az 1., 2., 3. csoportok 1 g, 3 g, 6 g fahéjat fogyasztott naponta kapszula formában, a 4., 5., 6. csoportok placebo kapszulákat kaptak, a fahéjfogyasztás három szintjének megfelelő darabszámban. A kiegészítés 40 napos volt.
Eredmények: A 40 nap elteltével minden fahéjat fogyasztó csoportban kimutatható volt az éhomi vércukorszint (18-29%), a triglicerid szint (23-30%), az LDL “rossz koleszterin” (7-27%) és az összkoleszterin (12-26%) csökkenése, míg a placebo csoportban nem következett be érdemi változás.
Következtetés: A vizsgálat eredményei demonstráltrák, hogy napi 1 g, 3 g, vagy 6 g fahéj szedése csökkenti a vércukorszintet, a triglicerid szintet, az LDL koleszterin értékét és az összkoleszterin szintet II. típusú cukorbetegekben, így mérsékelheti a cukorbetegség szövődményeinek és a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
Publikálva: “Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes.” Diabetes Care. 2003 Dec;26(12):3215-8.,
© 2014. Vitaminpontok Kft. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329
Design & programming:
&