Összetevők
Itt olvashat bővebben termékeink alapanyagairól.
Acerola cseresznye
Az acerola fa vadon nő, de termesztik is Brazíliában, Dél-Amerika északi vidékein, Közép-Amerikában és Jamaikában.
-vitamin tartalma legalább 17%. A C-vitaminon kívül az acerolában azonosítottak több mint 150 más anyagot, köztük vasat, A-vitamint, thiamint, riboflavint, magnéziumot, káliumot, kalciumot, bioflavonoidokat, foszfort, stb.
Található még benne dextróz, fruktóz, szacharóz, valamint rost, fehérje, lipid és zsírsavak.
A brazilok a népi gyógyászatban vérzéscsillapításra, szíverősítésre használták. Egy maroknyi friss acerola vagy egy fél csésze frissen kipréselt lé, naponta 2-3 alkalommal meggyógyítja a lázat és a vérhast. Használják mint gyulladásgátló, összehúzó, vizelethajtó, valamint élénkíti a májat és a vesét, támogatja a szív működését, a sebek gyógyulását. Jó hatású a hasmenés, meghűlések, vérszegénység, cukorbetegség, magas koleszterinszint, reuma valamint a tbc. fertőzés esetében is. Igen erős antioxidáns hatással bír.
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329