Kedvezmény mindenkinek jár!

Ingyenes kiszállítás:

5.000 Forintnál
Ft
5.000 Ft
Xilit

Xilit (1kg)

2.050 Ft

Termék leírása Leírás
Termék összetevők Összetevők
Önök mondták - Fogyasztói vélemények Vélemények

Xilit (1kg)

A xilit, más nevén nyírfacukor egy növényekből kivonható természetes édesítőszer. A hagyományos kristálycukorhoz hasonlóan fehér színű, kristályos édesítőszer, és konyhai felhasználásban is hasonló módon hasznosítható. A 19. században fedezték fel, és hamar kiderült, hogy sok olyan a természetre gyakorolt hatása van, melyek miatt mára az egészséges életmód követői számára az elsődleges édesítőszerré vált.

Lassan felszívódó szénhidrát lévén hosszú távon biztosít energiát a szervezet számára. Így a jóllakottság érzését kelti, és kevésbé vezet elhízáshoz. Cukorbetegek által is bátran használható, a szervezetben ugyanis nem vált ki magas inzulinválaszt, lassan szívódik fel, így nem emelkedik az inzulinszint. Glikémiás indexe 7. Igen alacsony kalória-, valamint szénhidráttartalommal rendelkezik.

Másik nagyon fontos pozitív hatása, hogy segít megelőzni fogszuvasodást, a fogkő, és a lepedék kialakulását, valamint javítható a már károsodott fogak állapota. A fogszuvasodásért azok a baktériumok a felelősek, melyek a hat szénatomos cukrokat felveszik és lebontják. Mivel az öt szénatomos cukrokat (amilyen a xilit is) nem tudják lebontani, ezeknek a baktériumoknak a száma jelentősen csökken, így egyensúlyban tartható a száj PH értéke, és megelőzhető a fogszuvasodás.

Felhasználása a konyhában majdnem ugyanúgy történhet, mint a hagyományos háztartási kristálycukoré. Körülbelül ugyanannyit használhatunk belőle egyes ételeink elkészítésekor. Arra azonban figyeljünk, hogy kelt tésztás ételek készítésére nem alkalmas, mert nem tud reakcióba lépni a különböző gombákkal, így a tészta nem kel meg.

Fogyókúrázok, paleolit, és alacsony szénhidráttartalmú étrendet követők, cukorbetegek, valamint úgy általánosságban, az egészséges életmódot követők számára bátran ajánlott. Szervezetünket ajánlatos lassan, kisebb adagokkal hozzászoktatni, mivel egyeseknél nagy dózisban puffadásos, hasmenéses tüneteket okozhat. Kutyáknak és más kisállatoknak nem javasoljuk használatát.

GMO mentes termék.

Energiatartalom 240 Kcal / 100 gramm

 

Még nincsenek értékelések.

„Xilit (1kg)” értékelése elsőként

© 2014. Vitaminpontok Kft. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329
Design & programming:
&
Epres D vitamin minta
Cink termékminta
Most nem nyertél.
Nem nyert.
Vitafer vas termékminta
Cink termékminta
Most nem nyertél.
Protein szelet
Próbáld meg újra!
Basic vitamin 1 napi adag
Most nem nyert.
Protein szelet
Nyerj egy kis ajándékot, játssz velünk!
Add meg az email címed, majd pörgesd meg a szerencsekereket! A pörgetések 70%-a nyer. A nyeremények között vitaminok és egészséges édességek találhatók. 
Egy email címmel csak egyszer játszhatsz. Az esetleges további pörgetéseket nem vesszük figyelembe. A nyereményt személyesen a boltjainkban veheted át, vagy a következő webáruházas vásárlásodkor adjuk majd hozzá a csomagodhoz.