Tökmagolaj héj nélkül préselt – hidegen sajtolt 250 ml – Grapoila
A tökmagolaj kiváló élettani hatású, kifejezetten aromás folyadék. Főleg salátákhoz, de szószokhoz és húsokhoz is kiváló. Pikáns ízt kölcsönöz a zöldségekből készült krémleveseknek, vagy akár a főzelékeknek is. A népi gyógyászat már nagyon régen használja a tökmagolajat.
- Igen sok antioxidánst tartalmaz, kiválóan véd a szabad gyökök káros hatásaitól.
- A szív- és érrendszeri betegségektől véd a kedvező zsírsav-összetétele.
- A vér koleszterin-összetételét kedvezően befolyásolja.
- Jó hatással van a prosztatára, a húgyhólyagra, enyhíti a prosztata jóindulatú megnagyobbodását kísérő tüneteit, mint például a gyakori vizelési inger.
- E és F vitamin tartalmának köszönhetően a várandós kismamáknak is ajánlatos a hidegen sajtolt tökmagolaj fogyasztása; az F-vitamin a magzati idegrendszer fejlődésében játszik fontos szerepet, míg az E-vitamin a terhesség korai szakaszában jelentkező spontán vetélések kivédésében nélkülözhetetlen.
A felhasznált alapanyagok nem voltak kitéve sem kémiai, sem hőhatásnak sem az előkészítés, sem a préselés során, így megőrizték teljes értéküket!
BŐVEBBEN A TÖKMAGOLAJRÓL ITT >>>
Miért jó hidegen sajtolt olajokat fogyasztani?
Az ember egészsége nagyban függ életmódjától és táplálkozásától. Sok betegség megelőzhető szervezetünk erősítésével, karbantartásával, a szükséges és hiányzó elemek bevitelével, folyamatos pótlásával.
A hidegen sajtolt növényi olajok támogatják az egészséges életmódot, hiszen gazdagok telítetlen zsírsavakban, ásványi anyagokban és vitaminokban. A növényekben a természet gyógyító ősereje rejlik. A nagyszerű tapasztalatoknak köszönhetően ezt ma már az orvostudomány is elismeri. Elmondhatjuk, hogy a gyógynövényeket a természet kifogyhatatlan patikájának tekinthetjük.
A különleges hidegen sajtolt olajcsaládunk segítségével mindenki könnyen és gyorsan nemcsak ízletes, de egészséges ételeket készíthet.
Fogyasszon naponta 1-2 teáskanálnyi hidegen sajtolt olajat egészsége érdekében!
Még nincsenek értékelések.