BioMenü BIO őrölt KURKUMA (60 gr)
Az élet fűszere
Gyulladáscsökkentő, antibakteriális, antivirális és immunstimulálló hatású, tradicionális ayurvédikus gyógynövény.
- Késleltetheti a rákos sejtek növekedését és burjánzását
- Lassíthatja a szürkehályog képződést
- Javíthatja a cukorbetegek anyagcseréjét
- Antidementív hatású lehet
Az Észak-Indiában, meleg, párás klímán termesztett kurkuma hagyományos és sokoldalú ayurvédikus gyógynövény. Erős antioxidáns, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás és immunstimuláló hatású. A megmosott szárakat megszárítják és megőrlik, az asztalra jellegzetes aromájú, sárga porként kerül. Leginkább a dél-ázsiai konyhában találkozhatunk vele,
amelynek az egyik legsokoldalúbban alkalmazható alapanyaga, de bőrápoló szerként is kitűnő, mert szabályozza a a faggyúmirigy-működést, tisztítja a pórusokat, fokozza a kapilláris keringést és a kollagéntermelést.
Javasolt felhasználás, adagolás
Egy adag = 5 g
Húsok, levesek fűszereként, vagy zöldségek és szószok ízesítésére használjuk, de például a Worcester-mártás és a curry fűszerkeverékeknek is fontos alapanyaga. Kevésbé ismert, hogy bőrápolás céljára is kitűnő.
Tárolás
Jól zártan, száraz, hűvös helyen, gyermekek számára hozzáférhetetlen módon
Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt használna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Még nincsenek értékelések.