“Az emberek nagyon fontosnak tartják a tulajdonukat. Csak a legjobb olajat töltik a kocsijukba, gyönyörű bútorokat vásárolnak, miközben a legolcsóbb, legrosszabb minőségű ételt eszik.
Mert a mai ember néha többre becsüli a tárgyait, mint a tulajdon testét vagy az életét.
Puszta mechanikai szempontból az emberi test, mint tudjuk, bámulatos, nincs hozzá fogható a készáruk világában.


Már az ésszerűség kedvéért is jobban kellene törődnünk vele, mint a többi anyagi dologgal.”

(Paul Pitchford)

Minden ember szeretne egészséges lenni, mindenki szeretne ideális testet magának. Legalább is ezt mondogatják!
Olyan testet, mely jól szolgálja a mindennapi tevékenységeket, jól működik, csinos, nincs vele állandóan valami probléma.

Olyan ez, mint az autónk. Arra törekszünk, hogy klasszul menjen, minden működjön rajta, ne kelljen minden indulás előtt valamivel bajlódni.
Az összehasonlítás lehet, hogy egy kicsit furcsa. Hogyan lehet összevetni egy autót a saját tulajdon testünkkel?
Ha belegondolunk, akkor a párhuzam teljesen érthető. Mind a kettőnek megvan ugyanaz a funkciója, mégpedig az, hogy mozgásban tartson minket. Eljuttasson az egyik helyről a másikba.
Ha bármelyikkel problémánk van, vagy valamelyik „alkatrésze” nem optimálisan működik, az eljutás és a vele való tevékenység nehézzé válhat.
Minden olyan tünet, mely az optimálistól eltérő azt jelzi, hogy valamelyik szervünk, vagy az autónknál valamelyik alkatrész elromlott, vagy elromlóban van. Ilyenkor szaladunk a szervizbe és azonnal intézkedünk.

Ahhoz, hogy a dolgaink és a testünk is formában legyenek, elengedhetetlen a belső egyensúly fenntartása.
Ha kövérek vagyunk, vagy kórosan soványak, ha hullik a hajunk, fáradékonyak, vagy stresszesek vagyunk, ha nem alszunk jól, ha nem jó az emésztésünk, ha a bőrünk száraz, vagy túl zsíros (és még sorolhatnánk hosszan), az mind azt jelenti, hogy a szervezet belső egyensúlya felborult.
Az előbbi felsorolás pusztán az egyensúly felborulásának a jelzése és nem a valódi ok. Soha nem a tüneteket kell kezelni, hogy végleg elmúljanak. Az igazi mögöttes okot kell megtalálni, és kezelni. (Persze lehet a száraz bőrt kenegetni, de ahogy abbahagytuk, azonnal újra kiszárad. Nem oldottuk meg igazán, csak a tünetet igyekeztünk elfedni!)

A belső egyensúly helyreállítása pontosan megegyezik, egy autó és a test esetében is. Először is ismerni kell a rendszert, mi hogyan működik, mi mivel van összefüggésben és milyen tünetek esetén, milyen valódi okok vannak. Ha a motor hangos, nem az ablakot kell jobban szigetelni, hogy ne halljuk, hanem a motor működését kell vizsgálnunk.
Ha valaki fáradékony, nem kávéval, különféle szerekkel kell mesterségesen pörgetni az illetőt, hanem megtalálni, hogy miért fáradékony. Pl. kevés a bevitt élelmiszer tápértéke, nem működik 100%-on valamelyik szerve, ami az energia ellátásért felel, hiányoznak ásványi anyagok a szervezetből, stb.
Ezeket a munkákat a jól képzett szakemberek végzik. Ismerik a működési elveket, tudják, hogy milyen is lenne az optimális állapot, tudják az eltérés okát, és tudják, mit kell tenni, hogy helyreállítsák a problémát, újra egyensúlyt teremtsenek.

Jellemző eltérés az autónk és saját testünk között, hogy az előbbit rendszeresen hordjuk szervizbe, állandóan karban tartjuk, vigyázunk rá. Mindezt azért, mert sok pénzbe került, és azt akarjuk, hogy hosszan kitartson. Ezzel szemben az emberek jelentős része a saját testével rendkívül mostohán bánik.
Akkor kezd vele törődni, ha elromlik, ilyenkor irány az orvos és azt várják, hogy egy csapásra valami csodaszerrel meggyógyítják. És csalódottak, hogy ez nem így megy.
Szedhet egész életében gyógyszereket, meg kell tanulnia együtt élni fájdalommal, testi kellemetlenségekkel. Ilyenkor azzal magyarázzák a dolgot, hogy ez a korral jár, genetikai adottság, másoknak is van bajuk épp elég.
Pedig az igazság az, hogy az emberi test úgy van megtervezve, hogy megfelelő karbantartás mellett egész életünkben jól szolgáljon bennünket. Az ideális az lenne, ha a természetes öregedéssel járó „alkatrészkopáson” kívül semmilyen gond nem lenne vele.

A Testszerviz egy olyan szolgáltatás, mely segít a testben elromlott egyensúly helyreállításában, így a test visszaállítja a helyes működést. Segítünk abban, hogy ez a helyreállítási folyamat elinduljon és optimális fizikai állapotot hozzon létre.
Az ideális test friss, hibátlanul működik, optimális a súlya, jól kipiheni magát, nem stresszes, nem fáj itt-ott, az „üzemanyagot” jól hasznosítja (jó a fogyasztása), a karosszériája nem ütött kopott, hanem szépen csillog.
És emberek ezrei tanúsíthatják, hogy ez nem illúzió, nem elérhetetlen álom, hanem „csak” egy jó szerviz kérdése.

A Testszerviz az Ön testének szól. Egy olyan műhely, ahol szakembereink Önnel együtt dolgozva hozzák helyre az évek alatt elhanyagolt szervezetet.
Nézze csak meg, hogy eszközeire, tárgyaira mennyi időt, energiát és pénzt fordított az elmúlt években és mennyit a saját testére.

Egy dolgot azonban tudnia kell mindenkinek!
Autóból, lakásból, műszaki eszközökből, ruhákból lehet másikat venni. A testünkből nem!

Szervizelje a testét most! Törődjön magával! Megéri!

Jelentkezzen egy ingyenes konzultációra most!
Kattintson a Tesztre

A Dr. Berges termékeket itt tudja megvásárolni, vegye meg most!
Testszerviz minősített készítmények