Kedvezmény mindenkinek jár!

Ingyenes kiszállítás:

9.900 Forintnál
0 Ft
9.900 Ft
Vitaking_chia-300x300
Vitaking_chia_termék képVitaking_chia_termék leírás

Chia mag 500g

1.790 Ft
1.611 Ft
(3.22 Ft / gramm)

Termék leírása Leírás
Termék összetevők Összetevők
Önök mondták - Fogyasztói vélemények Vélemények

Chia mag 500g

A chia mag a világ egyik legjobb természetes szuper étele vagy superfoodja. Dél-Amerikából származik, az aztékok és a maják fogyasztották a mentális és a fizikai állóképességük fokozására.

Természetes, tökéletes superfood hiszen:

  • 10-szer több omega-3 van benne, mint a lazacban.
  • 9-szer több antioxidáns van benne, mint a narancsban.
  • 5-ször több vas van benne, mint a spenótban.
  • 5-ször több kalcium van benne, mint a tejben.
  • 3-szor több elemi rostot tartalmaz, mint a korpa.

A chia egy teljes értékű kiváló fehérjeforrás. 2-szer 3-szor annyi a proteint tartalma, mint más gabonáknak.

Remek rostforrás. Kitűnő vastagbél tisztító. Alaposan, eredményesen pucolja ki az emésztőrendszert, ezáltal több értékes tápanyagot képes felszívni a szervezet, míg a salakanyag kiürül az emésztőrendszerből.

A chia mag egy szuper-étel (superfood) cukorbetegek számára is, ugyanis segít a vércukorszint stabilizálásában.

A chia mag segítségével könnyebb a fogyás is, mert több tápanyag jut a szervezetbe élelmiszerhez adva, miközben az étel íze nem változik meg. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, ezáltal hamar úgy érezheted magad, hogy megteltél, jóllaktál. A magok kipucolják a régi “hulladékot” a bélrendszerből, így méregtelenítéssel egybekötve fogyhatsz.

Segíti a fizikai állóképesség növelését, hozzájárul a szervezet hidratáltságának megőrzéséhez, ezért kiváló kiegészítő sportolók számára is.

A chia magoknak magas a kalcium tartalma, és tartalmaznak ezen kívül még bórt. A bór egy nyomelem, ami segíti a kalcium a csontokba való beépítését.

A chia mag nagyon sok antioxidánst tartalmaz, 3-szor annyit, mint az áfonya. Hozzájárul a betegségekkel szembeni harchoz, és nem ürül ki olyan hamar a szervezetből, mint a C-vitamin.

A chia magban 3-szor több vas van, mint a spenótban. A vasra nagy szükség van ahhoz, hogy a szervekbe és az izmokba jusson az oxigén a tüdőből.

A chia mag magas omega-3 és omega-6 zsírsav tartalommal rendelkezik, ezek elengedhetetlenek a megfelelő agyműködéséhez, a depresszió mérsékléséhez és a megfelelő egészségi állapothoz.

Kutatások a chia maggal kapcsolatban:

Cukorbetegség:

A kanadai St. Michael’s Hospital kutatócsoportja jutott arra a következtetésre, hogy a chia mag nagymértékben csökkenti a szív-és érrendszeri problémákat azoknál az embereknél, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. A vezető kutató, Vladimir Vuksan a következőket mondta a chia magról: “Hozzáadhatod bármilyen ételhez, akár a legrosszabbhoz és javítja az egészséged.”

Koleszterin:

A University of Arizona kutatócsoportja csirkékkel és más állatokkal etetett chia magot, ez nagymértékben csökkentette ezeknek az állatoknak a vérzsír szintjét. Ugyanezt a vizsgálatot lennel is elvégezték, itt kevesebb tojást tojtak. Elvégezték a vizsgálatot halolajjal, ekkor a tojásnak furcsa íze lett. Az egyetlen kísérlet, ahol nem volt semmilyen probléma az a chia magnál volt.

A University of Arizona másik tanulmányában patkányoknak adtak chia magot, a kísérlet után jelentősen csökkent náluk a koleszterinszint és így a szívbetegségek kockázata is.

A chia felhasználása:

A chia magot belekeverhetjük turmixokba, lekvárokba, süteményekbe…stb. Nem változtatja meg az ételek ízét! Bármibe belekeverheted!

Összetevők: azték zsálya (Salvia hispanica)

A doboz tartalma: 500 gramm

Ajánlott napi adag: 1-2 evőkanál

Szavatossági idő: 2018.10.31

© 2014. Vitaminpontok Kft. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329
Design & programming:
&