Kedvezmény mindenkinek jár!

Ingyenes kiszállítás:

9.900 Forintnál
0 Ft
9.900 Ft
Grapoila_mákolaj_250ml
Grapoila_mákolaj_termék cimke_250ml

Mákolaj – hidegen sajtolt 250 ml – Grapoila

2.500 Ft (10.00 Ft / ml)

Termék leírása Leírás
Termék összetevők Összetevők
Önök mondták - Fogyasztói vélemények Vélemények

Mákolaj – hidegen sajtolt 250 ml – Grapoila

Mákolajat (mint minden más Grapoila magolajat) hideg sajtolással állítják elő az adalékmentes végtermék és a legmagasabb beltartalmi érték elérése érdekében. A mákolaj aranysárga színű, rendkívül kellemes ízű olaj, pirított mákra jellemző illattal.

A felhasznált tisztított, étkezésre szolgáló mákszemben (kerti mák) és az ebből sajtolt olajban nincsenek már benne azok az altató és nyugtató hatású alkaloidok, amelyek a magas ópium tartalmú fajták gubóinak tejnedvében vannak jelen, ezért ilyen hatásra nem kell számítani.

Közkedveltsége egyrészt a rendkívül kellemes ízvilágának, másrészt tradicionális értékének tudható be. Tartalmaz Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavakat.

A mákolaj E-vitamin tartalma rendkívül magas, ezen kívül tartalmaz kalciumotmagnéziumot és vasat is. A mákolajnak több kedvező hatása van:

  • csontritkulás megelőzésében és kezelésében orvosok által elismert hatása van
  • változó korban lévő nőknél kifejezetten fontos a mákolaj rendszeres használata, hiszen megakadályozza a csontszövetek leépülését
  • csökkenti a trombózis és az embólia kialakulásának lehetőségét
  • fokozza a szervezet védekező mechanizmusát
  • növeli a szellemi teljesítőképességet
  • vérnyomás csökkentő hatással bír
  • gyorsítja a sebgyógyulást

A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz, öntetnek citrommal, gránátalmával, sőt akár édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, illetve kész sütemények ízesítéséhez is használhatjuk. Ügyelnünk kell azonban, hogy sütés/főzés közben ne használjuk mivel az olaj nem jól hevíthető!

A felhasznált alapanyagok nem voltak kitéve sem kémiai, sem hőhatásnak sem az előkészítés, sem a préselés során, így megőrizték teljes értéküket!

Miért jó hidegen sajtolt olajokat fogyasztani?

Az ember egészsége nagyban függ életmódjától és táplálkozásától. Sok betegség megelőzhető szervezetünk erősítésével, karbantartásával, a szükséges és hiányzó elemek bevitelével, folyamatos pótlásával.

A hidegen sajtolt növényi olajok támogatják az egészséges életmódot, hiszen gazdagok telítetlen zsírsavakban, ásványi anyagokban és vitaminokban. A növényekben a természet gyógyító ősereje rejlik. A nagyszerű tapasztalatoknak köszönhetően ezt ma már az orvostudomány is elismeri. Elmondhatjuk, hogy a gyógynövényeket a természet kifogyhatatlan patikájának tekinthetjük.

A különleges hidegen sajtolt olajcsaládunk segítségével mindenki könnyen és gyorsan nemcsak ízletes, de egészséges ételeket készíthet.

© 2014. Vitaminpontok Kft. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi engedélyszám H-83287329
Design & programming:
&