Himalája só rózsaszín (1kg)
A Himalája (Himalaya) kristálysó több mint 200 millió éves érintetlen, szennyeződésmentes területről származik. Bányászata kizárólag kézzel történik, és azt követően sem kerül bele semmilyen adalékanyag, amely az összetételét megváltoztatná.
Ezzel szemben a manapság népszerű hagyományos konyhasó minősége – ami tulajdonképpen csak negatív hatással bír a szervezetre nézve – az ipari feldolgozás során jelentősen megváltozik. Finomítják, fehérítik, valamint összeragadást gátló és szórást könnyítő (kálium és alumínium származék) kémiai adalékokkal „gazdagítják”. A finomított konyhasó egy kilúgozott, többi ásványi anyagától megfosztott “melléktermék”. A nátriumon és klorid ionon kívül semmilyen más ásványi anyagot nem tartalmaz.
Ez a Himalája só 97-99%-ban Nátrium-kloridból áll, emellett 84-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz kolloid formában (a vérrel megegyező összetételben), melyek az emberi szervezet számára rendkívül jól hasznosíthatók.
Mire használható ez a Himalaya só?
- főzésre, sózásra
- külsőleg (sófürdő, lábfürdő készítésére, bőr radírként)
- oldat formájában (kitűnően alkalmas az orrüreg tisztítására pl: náthás időszakban)
Származási hely: Pakisztán
Még nincsenek értékelések.