Kedvezmény mindenkinek jár!

Ingyenes kiszállítás:

9.900 Forintnál
0 Ft
9.900 Ft

E-vitamin

Az E-vitamin zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, az izmokban, a herékben, a vérben, valamint a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik.
Ez a vitamin az egyik leghatásosabb antioxidáns, sok betegség megelőzésében játszhat szerepet, például védhet a szívbetegség ellen is. A vitamin sejtszinten fejti ki hatását, ezért még az öregedés folyamatát is lassítja.
Az E-vitamin a tokoferolok csoportjának általános elnevezése. A tokoferolnak négy előfordulási formája van: alfa-, béta-, gamma-, delta-tokoferol. Az E-vitamin leggyakoribb és leghasznosabb formája az alfa-tokoferol. A legtöbb étrend-kiegészítőben ez a forma található.
Az E-vitamin csak kevés élelmiszerben található meg, és ezek általában magas zsírtartalmlúak. Ezért aki alacsony zsírtartalmú diétát tart, valószínűleg nem jut elegendő mennyiségű E-vitaminhoz.
  • aki sok E-vitamint eszik, hosszabb ideig megőrzi fiatalságát, mert késlelteti az oxidáció miatt bekövetkező öregedést
  • oxigénnel látja el a szervezetet, és ezáltal fokozza az állóképességet
  • az A-vitaminnal együtt védi a tüdőt a levegőszennyezés károsító hatásai ellen
  • megakadályozza a véralvadékok keletkezését, illetve elősegíti azok oldódását
  • mérsékli a fáradtságot
  • megakadályozza a durva hegedéseket külsőleg és belsőleg egyaránt
  • kiváló gyulladáscsökkentő, külsőleg is lehet alkalmazni a sebeken, jól felszívódik bőrön át
  • meggyorsítja az égési sebek gyógyulását
  • vizelethajtó hatása van, így csökkentheti a vérnyomást
  • enyhítheti a lábikra- és lábizomgörcsöket
Forrásai:
A búzacsíra kimondottan gazdag E-vitamin forrás. A növényi olajok, mogyoró, mandula, napraforgómag (általában az olajos magvak).
A leveszöldségek és a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek is jó E-vitamin források.
© 2014. Vitaminpontok Kft. Minden jog fenntartva. Adatvédelmi engedélyszám H-83287329
Design & programming:
&