Itt olvashat bővebben termékeink alapanyagairól.
Az acai berry egy kb. 2 cm hosszú, pirosas-lilás gyümölcs. Az acai pálmafán terem (Euterpe oleracea), mely Közép-és Dél-Amerikában honos. Rokonságban áll az áfonyával, és egyéb sötétlila bogyós növényekkel.
Az Acai-val kapcsolatos kutatások az antioxidáns hatásra irányultak. Az antioxidáns hatásának köszönhetően segt megelőzni egyes betegségeket, melyeket az oxidatív stressz okoz; ilyenek az egyes szívbetegségek és a rák is.
Az acai antocianinokat és flavonoidokat tartalmaz. Az antocianinok és flavonoidok erős antioxidánsok, és segítik megvédeni szervezetünket a különféle stresszhatásoktól. Emellett szervezetünk védekező rendszerét is erősítik. Az antioxidáns gyógynövények jó hatással lesz az öregedésre, és egyes betegségek kialakulására is. A szabadgyökök károsító hatásainak mérséklésével az antioxidánsok csökkenthetik egyes betegségek kialakulásának kockázatát is, ilyen pl. a szívinfarktus vagy a rák.