goji_bogyó

.

A goji bogyó sokoldalú jótékony hatását, egyre többen megtapasztalják.

 

Mik a TÉNYEK a goji bogyóval kapcsolatban?

  • 19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetetlen az élethez
  • 21 nyomelemet tartalmaz
  • a szelénium és a germánium bőséges forrása
  • számos klinikai vizsgálatban, köztük rák-betegek gyógyításában is alkalmazták: a kemoterápiában részesülő rák-betegek esetén máj-védő hatással bír
  • 13%  fehérjét tartalmaz ( többet, mint a teljes kiőrlésű gabona)
  • az antioxidáns karotinoidok egész tárházát tartalmazza, beleértve a béta-karotint is (s jobb forrása annak, mint a sárgarépa!), és a zeaxantint, ami a szemet védi (minden élelmiszernél több karotinoidot tartalmaz)
  • legerősebb antioxidáns, az ORAC* skálán a legmagasabb, 3472 egységnyi, antioxidáns hatással rendelkezik
  • gazdag C-vitamin forrás ( 500x több, mint a narancsban – súlyarányosan)
  • valamennyi B-vitamin megtalálható benne, amelyek nélkülözhetetlenek a táplálék energiává alakításához
  • E-vitamint is tartalmaz, ami ritkán fordul elő gyümölcsökben
  • Béta-szitoszterolt, egy gyulladásgátlót is tartalmaz, amely szintén csökkenti a vér koleszterin szintjét és amelyet szexuális impotencia és prosztata megnagyobbodás kezelésére is használnak
  • tartalmaz esszenciális zsírsavakat is, melyek szükségesek a szervezet hormon termeléséhez, és az agy és idegrendszer tökéletes működéséhez
  • Ciperont is tartalmaz, s ez a szeszkviterpén előnyösen hat a szívre és a vérnyomásra, és kedvezően befolyásolja a menstruációs zavarokat, méhnyakrák kezelésére is használják
  • Szolavetivont tartalmaz, amely erőteljes gomba-ölő és baktérium-ölő vegyület
  • Fizalint tartalmaz, amely hatásos a leukémia főbb típusainak kezelésében (bebizonyították erről a vegyületről, hogy növeli a lép természetes “killer-sejt” aktivitását, a normál és a tumoros egérben, és rák-ellenes hatása széles spektrumú; A hepatitisz B kezelésében is használják)
  • Betaint tartalmaz, amely a máj kolin termelésében tölt be szerepet, s amely vegyület jótékonyan hat idegesség esetén, javítja a memóriát, gyorsítja az izom-növekedést és védi a májat is. A betain metil csoportjai révén a szervezet energia folyamataiban is részt vesz, segít csökkenteni a homocisztein szintet, amely a szív-betegségek elsődleges rizikó faktora. DNS védő hatása is ismert.

 

In vitro tanulmányok azt mutatják, hogy a Goji bogyóban található ásványi anyagoknak köszönhetően több féle rák-sejtet is elpusztíthat. Feltételezhetően olyan mechanizmussal, hogy meggátolja a rák-sejtek osztódását, amely által csökken azok reproduktív kapacitása. Egy Japánban végzett átfogó tanulmány szerint, a kontroll csoporthoz képest a rákbetegek 58%-ában csökkent a tumor növekedés a Goji bogyót hatására. Egy Mongóliában végzett tanulmány azt mutatta, hogy a Goji bogyót fogyasztó betegeknek jelentősen megnőtt a lymfocita aktivitása, és vérük „megfiatalodott“.

A Goji bogyó legendás egészség-növelő hatását tudományos tanulmányok erősítik meg.
Ezek a:
• immunválaszt fokozó hatás
• kimerültség ellenes hatás
• súly-csökkenés
• szabad gyök gátlás

GOJI LELŐHELY ITT >>>

*Az ORAC-skála az USA mezőgazdasági minisztériuma által standardizált minősítés az élelmiszerek antioxidáns szintjének mérésére. Az ORAC az „Oxygen Radical Absorbance Capacity“ (oxigén gyök abszorbancia kapacitás) kifejezés rövidítése, és egysége az ORAC-egység/ 100 g élelmiszer.

Forrás: liciumgyumolcs.hu