A szürkehályog, a vakság leggyakoribb kiváltó oka.

Az orvosod azt fogja mondani, hogy nincs gyógymód a szürkehályogra, és hogy az egyetlen lehetőség, a műtét vagy a tünetek kezelése. Szerintük nem is betegségről van szó, hanem az életkor előrehaladásával járó természetes állapotról.

Az igazság ellenben az, hogy a szürkehályog általában visszafordítható, és akár meg is szüntethető természetes gyógymódokkal.

A szürkehályog tulajdonképpen a szemlencse elváltozása, ami rontja és elhomályosítja a látást, ahogy telnek az évek.

Úgy tartják, hogy több dolog vezethet a betegség kialakulásához, mint például a toxikus stressz, a tartós dehidratáltság és a nehézfém mérgezés, mint a bróm, kobalt, kadmium, nikkel és az ólom. Figyelemre méltó, hogy a cigarettafüst az egyik fő forrása a kadmiumnak.

Látás hónapja_2015

A négy legfontosabb dolog amit megtehetsz, hogy csökkentsd a látásromlást és a visszafordítsd a szürkehályog kifejlődését a következők:

  • Változás az étrendben. Növeld az élő élelmiszerek arányát. Kerülj minden tartósítószert, génmódosított alapanyagokat és a fruktózt.
  • Javítsd a test megfelelő folyadékpótlását. A szürkehályog denaturált fehérje (denaturált = kiszáradt). A megfelelő hidratáltság az egyik legjobb módja annak, hogy méregtelenítse a testét.
  • Vizsgáltasd meg, hogy nincs e nehézfém mérgezésed. Ezt laborban lehet kérni. Amennyiben igazolást nyer, hogy nehézfémekkel telített a szervezeted, keress erre megoldást. Több módszer is létezik rá.
  • Fogyassz algát. A spirulina és a chlorella nem csak méregteleníti a testet, de magas protein tartalma miatt segíti a szervezetünket a glutation előállításában. Ez a protein az egészséges szemben tízszer nagyobb koncentrációban fordul elő, mint a szürkehályogosban.

Forrás: vitamintanacsado.hu

Spirulina