Astragalus

Az ázsiai orvosok évszázadok óta alkalmazzák az Astragalus-t a betegségek széles skálája esetén.

A cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint magas vérnyomás esetén is tradicionális gyógynövényként alkalmazzák.

A nyugati gyógyítás viszont csak a közelmúltban fedezte fel előnyös hatásait (a nyugati gyógyítás több helyen Baktövisként hivatkozik rá).

Egy vezető kínai orvosi szaklapban a közelmúltban jelent meg egy tanulmány, ami ajánlja az Astragalus alkalmazását immunerősítő tulajdonságai miatt. A testünk természetes ellenálló képességét tudja megnövelni és ezáltal ellenállóbbá teszi a betegségekkel szemben.

Az Astragalus emellett képes megakadályozni a rákos sejtek átterjedését az egészséges szövetekre. Rák miatt kezelt embereknél, akiknél a normál immunvédekezés felborult, a növény kivonatával elérték az egészségeshez közeli immunválasz helyreállását a Texasi Egyetem kutatói. Ugyanis miközben a kemoterápia és a sugárkezelés a rákos sejteket elpusztítja, a testet védtelenné teszi a fertőzésekkel szemben. Néhány orvos rutinszerűen javasolja kemoterápiára vagy sugárkezelésre utalt pácienseinek az Astragalus szedését. Konkrétan az Astragalus megnöveli a védekezésben fontos szerepet játszó fehér vérsejtek termelődését, amik a tumor és a vírusok ellen is hatékonyak.

Több vizsgálatra van szükség annak érdekében, hogy ennek az ősi gyógynövénynek minden hatását megismerjük.

Addig is a modern fitoterapeuták Astragalust ajánlanak a megfázásos, náthás és influenzával fenyegető hónapokban.

Naponta három darab 400mg-os kapszula fogyasztása célszerű szeptembertől áprilisig.

Forrás: naturhirek.hu

Kattints a képre!

SW_Astragalus_470mg_100