Már egyetlen adag vitaminokat és ásványi-anyagokat valamint antioxidánsokat tartalmazó étrend-kiegészítő csökkenti a stresszt idősebb nők esetében, állítja egy pár éve közölt tanulmány.

Az elvégzett mérés adatai szerint a szorongás csökkentése mellett a résztvevők általános hangulata is jelentősen javult EGYETLEN!!! adag multivitamin hatására.

vitaking_plusz

A legjelentősebb javulást a mentális stressz csökkenésében figyelték meg.

Korábban ugyanez a kutatócsoport már vizsgálta azt, hogy nyolc heti multivitamin fogyasztás miként javította a kognitív teljesítményt, és az idegi problémákra is mérséklő hatással volt mind nők, mind férfiak esetében. Tartós multivitamin szedésről készült eredményeiket 2012-ban közölték a Human Psychopharmacology című lapban.

A későbbi egynapos tanulmányba 76 nőt vontak be 50 és 75 éves életkor között. Véletlenszerűen kaptak placebot, vagy vitaminokat és ásványi-anyagokat valamint antioxidánsokat tartalmazó csomagot. A nap során folyamatosan beszámoltak a hangulatukról és a nap végén egy számítógépes kognitív tesztet kellett kitölteniük.

multivitmin_reklam

Az eredmények azt mutatták, hogy bár a 8 hetes eredményekkel szemben az egyetlen napi dózis nem okozott látványos eredményt a kognitív képességekben, viszont jelentősen javította a vitaminokat kapó csoportban a hangulatot és a stressz csökkenését.

Dr. Macpherson és szerzőtársa kihangsúlyozta, hogy a vizsgálat nem volt alkalmas a jelenség mögötti mechanizmusok feltárására, és csupán feltételezésük van arról, hogy az érrendszer és az endotelium funkcióira van javító hatással az, hogy nagyobb mennyiségben jut elsősorban B-vitaminokhoz és D-vitaminhoz, valamint cinkhez és szelénhez a szervezet egy magas vitamin és ásványi-anyag tartalmú étrend-kiegészítőből.

napi_egy

Valljuk be, számunkra nem lényeges, hogy miért érezzük jobban magunkat, ha megfelelő mennyiségben szedünk vitaminokat és ásványi-anyagokat valamint antioxidánsokat. Ez a kutatók dolga. Mi egyszerűen szedjük és kész. Jobban érezzük magunkat és élesebb a gondolkodásunk, és ritkábban leszünk betegek. Bár úgy tudom, hogy ha ezt merjük állítani, az sért valamilyen jogszabályt és megbüntethetnek érte.

Forrás: www.naturhirek.hu

multivitmin_reklam