energikus

Szeretném, ha tudnád, mielőtt ezt végig olvasod, hogy hiszed, vagy sem, energikus vagy!

Most biztosan azt gondolod, hogy ez az ember megbolondult. Fáradékony vagyok, reggel alig bírok felkelni, vonszolom magam, délután majd elalszom a munkahelyemen, nincs kedvem mozogni.
„Dehogy is vagyok energikus! Valamikor az voltam, de az már a múlté…”

Na, akkor jól figyelj!

A test energia szintje és az, hogy energikusnak érezzük-e magunkat, alapvetően 2 dologtól függ:
1. Milyen mennyiségű és minőségű üzemanyaggal töltöm fel naponta táplálkozás címén
2. A test mire használja ezt az energiát

Nézzük az első pontot. A test számára az étel az üzemanyag forrás. A táplálkozás legfőbb funkciója az, hogy a testet megfelelő tápanyagokkal lássuk el. Olyanokkal, melyekből a sejtek könnyedén és hosszútávon képesek energiát termelni. Fontos, hogy ne egyszeri energia löketet adjanak a testnek, hanem folyamatosan magas szinten tartsák azt. A tápanyagok a testben oxidálódnak, így energia lesz belőle. Másik részük átalakul és sejtek, szövetek épülnek belőlük, a test megújul.

A második pont. A bevitt üzemanyagból keletkezett energiát a test számos területen használja fel. Energia kell a mozgáshoz, gondolkodáshoz, emésztéshez, az anyagcsere folyamatokhoz, a sejtek építéséhez, a hibás részek kijavításához.
Az nem mindegy, hogy melyik terület viszi el a rendelkezésre álló energiákat.
Például küzd a test az emésztéssel egy nagy evés után, egy betegség esetén a gyógyulásra fordít energiát, vagy éppen a mozgásra használja fel.
Amikor fáradtnak érezzük magunkat, álmosnak az étkezés után, a betegség esetén bágyadtak vagyunk, akkor a testünk oda csoportosítja az energiát, ahol a legnagyobb szükségünk van rá.
Ilyenkor nem energia hiányosak vagyunk, hanem csak azt érezzük. A test ilyenkor is termeli és felhasználja az energiát, csak ettől nem vagyunk frissek és pörgősek.

A fenti két pont egyaránt fontos, hogy jól érezzük magunkat, energiától duzzadóak legyünk.
Megfelelő mennyiségű és minőségű üzemanyag és optimális felhasználás.
Ha bármelyik hiányzik, vagy nem megfelelő, úgy érezzük, hogy energia szegények vagyunk.
Ezért mind a kettőn dogoznunk kell.

Személyre szabott táplálkozás, igazi étel a testnek és egy jól működő test, ami az energiát jól hasznosítja.

Ez a két dolog biztosítja a test dinamikus egyensúlyát és teszi lehetővé, hogy tényleg jól érezzük magunkat, a fizikai állapotunk kiváló legyen.
Ehhez meg kell tanulnunk saját testünket, meg kell tapasztalnunk, hogy mire hogyan reagál. A Testszerviz tanácsadók abban profik, hogy ezen a tanulási és gyakorlási úton végig vigyék az ügyfeleket.
A változások szinte azonnaliak, és nagyon gyorsak. Az energia oda megy, ahova igazából kell. Mozgás, aktív gondolkodás, gyors és könnyű emésztés, pörgés egész nap, aktív, tevékeny munka.

Forrás: testszerviz.hu