GAL_logo

.

GAL Premium MCT olaj

és

GAL Magnézium L-laktát

.

Miért különlegesek és hiánytpótlóak?

A magnézium egyes formái jól hasznosulnak, mások alig.

Az új GAL Magnézium L-laktát termék tulajdonságai:

  • a magnézium kizárólag a tejsav L-formájához kötve fordul elő
  • így a magnézium jobb felszívódását teszi lehetővé
  • ellát a hasznos L-laktáttal (D-laktát nélkül)
  • L-laktát: többek közt a szív és az agy számára is fontos tápanyag
  • kevésbé hajlamosít laza székletre, mint sok másik magnéziumforma

GAL Magnézium L-laktátról bővebben ITT >>>

 

A másik újdonság, egy olyan OLAJ, aminek az emésztéséhez NINCS SZÜKSÉG EPÉRE! és LIPÁZ-enzim SEM KELL HOZZÁ!

Miért?  Az MCT-olaj olyan olaj, amelyet kizárólag ún. közepes láncú zsírsavak alkotnak (MCT = Medium Chained Triglycerides). A normál olajokat és zsírokat (növényi olajok és állati zsírok) ún. hosszú láncú zsírsavak alkotják. Kivétel a kókuszzsír és a pálmamag zsírja, illetve a tejzsír (vaj/ghee), amelyekben a hosszú láncú zsírsavak mellett szintén van valamennyi közepes-láncú zsírsav is.

A rövid és közepes láncú zsírsavak, mint amilyenek az MCT-olajban vannak, a szőlőcukorhoz hasonló gyorsasággal emésztődnek meg/szívódnak fel, és sem zsíremésztő lipáz-enzim, sem epe nem kell hozzá. Ezzel szemben a normál zsírok/olajok lassan, epe és megfelelő mennyiségű lipáz-enzim segítségével képesek csak hasznosulni.

További lényeges különbség az MCT-olaj és a normál olajok/zsírok között, hogy az MCT zsírsavai a májban a vajsav egyik változatává és egyéb ketontestekké alakulnak, amelyek az agy számára jobb üzemanyagok, mint a szokásos glükóz.

Tejérzékenyek is fogyaszthatják (tejfehérje- és laktózmentes).

GAL Premium MCT olajról bővebben ITT >>>

Forrás: gal.hu