Kedves érdeklődő!

Örülök, hogy megoszthatom Önnel az elmúlt 3 és fél évem paleolit táplálkozással elért eredményeit. Szinte elmondhatatlan az a sok javulás, ami az életmódom megváltoztatásával bekövetkezett, most mégis megpróbálom. Úgy érzem, sok olyan embernek segíthetek ezzel, akik megoldást keresnek egészségügyi problémáikra, betegségeikre, túlsúlyukra, amely megkeseríti életüket. Lényegében csak pozitívumokról tudok beszámolni, s talán még soha nem lelkesedtem semmiért jobban, mint a paleo életmódért. A környezetemben élők tanúsíthatják ezt, még ha néhány éve még nem is értették lelkesedésem okát, és új keletű válogatósságomat. A jövőben részletesebben bemutatom a történetemet, és igyekszem hatékony segítséget nyújtani a hozzám hasonló megoldáskeresőknek, akik nem riadnak vissza egy kis változtatástól. Mivel sokan kértek már tanácsot, segítséget, eljött az ideje, hogy közkinccsé tegyem az elért eredményeket. Időről időre megjelenő írásaimban személyes tapasztalataimmal találkozhatnak majd azzal, hogyan sikerült magamat káros és betegséghez vezető evési szokásaimról (ami egyébként ma a legtöbb emberre jellemző) átszoktatni egy tudatos táplálkozásra, ezzel együtt hogyan változott meg egészségi állapotom, önértékelésem és hozzáállásom a világ dolgaihoz. Lassú, de folyamatos odafigyeléssel, apró lépésekből összeálló átalakulás volt ez, így egy egészségesebb kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet élhetek, és biztos vagyok benne, hogy ezt mások is képesek megvalósítani. A folyamatnak persze nincs vége, hiszen, mindig lehet még egy picit jobban csinálni és tanulni valami újat.

Szeretnék egyszerű receptötletekkel is szolgálni azoknak, akik odafigyelnek testi-lelki-szellemi egészségükre.

Szeretném, ha több információhoz jutna a témában, mert számos olyan téves információ kering a köztudatban, amelytől aztán hullanak az emberek, mint a legyek, hogy egyszerűen fogalmazzak. Nemcsak a legújabb kutatások, hanem már sok évtizeddel ezelőtti követéses vizsgálatok és elemzések is bizonyították a gabonafélék, tej, szója és egyéb ma alapvetőnek tartott élelmiszerek káros hatásait az emberi szervezetre, de legalábbis azt, hogy összefüggésbe hozhatók bizonyos betegségekkel. (Népbetegségnek számító elhízás, ebből fakadó magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, futótűzként terjedő cukorbetegség-járvány, autoimmun betegségek, pajzsmirigy gondok, rák, ízületi gyulladások, gyulladásos bélbetegségek, emésztési problémák, migrén, depresszió, különféle allergiák, hosszan folytathatnám a sort.) Ezekről a kutatási eredményekről részletesen beszámol könyveiben Szendi Gábor. Mindez elkerülhető lenne, ha az emberek a megfelelő tudás birtokában aktívan részt vehetnének a civilizációs betegségek megelőzésében, vagy ha már kialakult, akkor állapotuk javításában, nem pedig csak beletörődve tűrnék az orvosi kezeléseket és várnák a csúnya véget, ami így hamarabb jön el, mint szeretnék. Nem volna jobb egy hosszabb és egészségesebb, ezzel együtt boldogabb életet élni? Nagyon sok mindent tehetünk azért, hogy ez így legyen.

Mint a paleolit elvek alkalmazója, gyakorlója, aki a saját életére, ízlésére a maga módján alakította ki új szokásait, igyekszem korrekt és hiteles módon bemutatni, miért is jó ez Önnek, és arra biztatni, vegye kezébe sorsát Ön is.

Örülök, ha megosztja velem véleményét, vagy felteszi kérdéseit a témával kapcsolatban.

Kezdésnek ajánlok egy jó kis süti receptet, ami garantáltan nem hizlal. A benne lévő szénhidrát éppen eléggé táplálja agyunkat ahhoz, hogy figyelmünk ne kalandozzon el az épp elénk kerülő feladatokról, miközben édesség iránti igényünket is kielégíti. Reggelire, uzsonnára vagy desszertnek is fogyaszthatod.

Paleo répaszelet:

Hozzávalók:

  • 3db tojás
  • 10dkg darált dió
  • 10dkg darált mandula
  • 1db közepes sárgarépa reszelve
  • fél citrom leve és héja reszelve
  • 1mk szódabikarbóna
  • 2 ek kókuszzsír vagy libazsír
  • 3 ek xilit vagy eritrit
  • 0,5-1dl víz vagy kókusztej

A folyékony majd a szilárd összetevőket alaposan összekeverjük. Az állaga csak enyhén folyós legyen, ne híg. Egy kizsírozott és „lisztezett” (általában valamilyen maglisztet használok erre a célra, például lenmag, kókusz, mák, mandula) 20x30cm-es tepsibe öntjük a masszát, elsimítjuk és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 perc alatt megsütjük.

Pár tipp ahhoz, hogy könnyebben megállapíthassa, mikor van készen, hiszen minden sütő más egy kicsit:

  • Ha már érzi az illatát
  • Tűpróba: egy fogvájóval megszúrjuk a tésztát több helyen, és ha nem ragad rá, akkor már jó
  • Óvatosan, nehogy megégesse a kezét, megérinti a tészta tetejét a közepén, ha már kellően szilárd és a széle is kezd elválni a tepsi oldalától, akkor készen van

Reggelire, uzsonnára, vagy desszertnek fogyasztható, egy kevés cukormentes lekvárral kiegészíthető. A cukorhelyettesítő xilitet és eritritet, magliszteket és cukormentes lekvárokat megtalálja üzleteinkben.

Ha írna nekem, várom e-mailjeit a budaors@vitaminpontok.hu címre.

Csodás napot kívánok!

Ismerje meg forgalmazott PALEO termékeinket is:

banner-paleo